single-image

Türkiye Blockchain ve Kripto Paralar için Anahtar Pazar Olacak

Türkiye devlet tarafından çıkarılacak kendi kripto varlığını yaratmaya hazırlanırken, önde gelen kripto borsa CEO’su, ülkenin kripto para birimine olan talebini ve ilgisini övdü. Changpeng Zhao , Türkiye’nin kendisine “finansal teknoloji gelişmelerine öncülük etme şansı” verdiğini söyledi.

Binance’in Türk lirası için yeni bir kripto işlemini duyurmasından kısa bir süre sonra geldi. Açıkça, borsa, ülkedeki kripto varlıkları için nispeten yüksek talepten yararlanmak için kendisini doğru şekilde konumlandırmaya çalışıyor.

Türkiye’de İhraç Edilen Dijital Para Birimi Lehine Bütçe, Türkiye’de Kripto Talebinin Net Bir Şekilde Büyümesini Bekliyor
Bu ayın başlarında, Türk hükümeti 2020’nin sonuna kadar kendi dijital para birimini çıkarmaya hazır olabileceğini açıkladı . The Express’teki bir rapora göre , Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Haziran ayında fikri açıkladı. “Dijital Para Birimi” nin hükümetin önümüzdeki yıl başlamayı hedeflemek amacıyla sistemi gelecek yıl test etmeye başlayacağını söylemesini isteyen yaygın bir coşkuyla karşılandığı bildirildi.

Yerel haber kaynaklarından Anadolu Ajansı’nın verdiği bir rapora göre , Binance CEO’su Changpeng Zhao, Türkiye’nin dijital para yaratma konusundaki planları hakkında iyimser. Yayınla yapılan röportajda şunları söyledi:

“Türkiye bu alanda öncü bir rol oynuyor, finansal teknolojide gelişmelere öncülük etme şansı veriyor… Türkiye doğru adımları atarsa, yakın gelecekte finansal teknolojiler alanında çok önemli bir aktör haline gelecektir.”

Şirketin Türkiye ve Çin’in kendi dijital para birimlerini yaratma çabalarını desteklediğini ve bu tür planları “sektör için iyi bir gelişme” olarak nitelendirdiğini belirtti.

Türkiye, son yıllarda kriptoya elverişli olduğunu kanıtlamıştır. Ülkedeki liraya alternatif arayışı, 2018 yılında fiat para biriminin kendi düşük performansının ve büyük borç krizinin doğrudan bir sonucudur. Tahmini yüzde 20’lik bir oranla, ülke dünya nüfusunun yüzdesi olarak önderlik ediyor daha önce kullanmış veya kripto varlıklarına sahip olan. Son zamanlarda yapılan bir Statista Global Tüketici Anketi , Brezilya, Kolombiya, Arjantin ve Güney Afrika gibi diğer gelişmekte olan ülkelerdeki teknolojiye yönelik büyük bir coşku gösterdi .

Türkiye’de kripto para birimine olan ilgi organik büyüme göz önüne alındığında, halkın nasıl dijital bir lira aldığını görmek ilginç olmalı. Cryptocurrency planları hakkında çok fazla bilgi olmadan, devlet tarafından verilen herhangi bir çabanın, mevcut sistemde olduğu gibi, toplam para arzında değişikliklere izin vermesi muhtemel görünüyor. Bir Dijital Lira’nın para politikasının, ülkenin mevcut fiziki para biriminden farklı bir şekilde ele alınacağını önerecek hiçbir şey olmadığından, halkın kullanmak istediğini düşünmek zor. Nihayetinde, nüfusun yaklaşık yüzde 20’sinin ilk önce alternatif para birimlerini keşfetmesine neden olan büyük olasılıkla TL ile ilgili sorunlar yaşandı.

Bu yazılarımızı da beğenebilirsiniz