Microsoft Defender araştırma ekibi, 80.000’e yakın bilgisayara bulaşmış yeni bir kripto para çalma kötü amaçlı yazılım varyasyonuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.
26 Kasım tarihinde, Microsoft güvenlik analistleri ortaya Dexphot denilen zararlı yazılım, zaten bu yılın Haziran ayında zirveye ulaştı Ekim 2018 yılından bu yana 80.000 cihazlara yakın enfekte ettiğini.
Kötü niyetli kodun, enfekte cihazda bir kripto para birimi madencisi işletmek için nihai amacı ile nefret verici faaliyetini gizlemek için meşru sistem işlemlerini kaçırdığı bildiriliyor. Virüs bulaşmış kullanıcılar kötü amaçlı yazılımı kaldırmaya çalıştığında, hizmetleri ve zamanlanmış görevleri izleme yeniden bulaşmayı tetikler.
Dexphot kötü amaçlı yazılımları, WAV ses dosyalarında en son keşfedilen kötü amaçlı kodlara birçok yönden benzer . Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayar korsanlarının CPU madencilerini kurbanın cihazına yerleştirmesini, işlem kaynaklarını çalmasını ve madencilik şifrelemesinden aylık binlerce dolar kazanmasını sağlıyor.
Bu tür kötü amaçlı yazılım yükleri, bilgisayar korsanları arasında, kullanıcının bilgisi olmadan arka planda çalışırken maddi fayda sağladıkları için giderek daha popüler hale gelmektedir – genellikle kripto-hırsızlık olarak adlandırılan bir saldırıdur.
Ekim ayında, büyük bir virüsten koruma yazılımı sağlayıcısı olan ESET , Darknet üzerindeki alıcılardan Bitcoin’i ( BTC ) çalmak için tasarlanan Truva atı bir Tor Tarayıcı’yı keşfetti . Sahte Tor Browser, Rusya’daki kullanıcıları hedef alıyordu; 2017’den bu yana, girdikleri kripto adreslerini değiştirerek darknet alışverişcilerinden kripto para birimleri çalıyor.
Yeni Yıl Hediyesi Tercihi Kripto Para Oldu