single-image

Blockchain için Başlangıç ​​Kılavuzu

Blockchain kavramı ilk olarak 2008’de Satoshi Nakamoto tarafından tanıtıldı . Bir yıl sonra bitcoinin altında yatan bir teknoloji haline geldi. Tüm bitcoin işlemleri için bir Genel muhasebe görevi görür. Bu teknolojinin kullanılmasıyla, bitcoin, merkezi bir otorite kullanılmadan çifte harcama sorununu çözen ilk dijital para birimi oldu .

Yüksek düzeyde, Blockchain, değerli bir şeyin dijital bilgisinin birbirine bölündüğü ve birbirine bağlandığı bloklar zinciridir. Kullanıcının sahip olduğu blockchain verilerini düzenlemesini sağlayan kriptografidir.

Ve bu mülkiyet nasıl geliyor?

Verilerin mülkiyeti , son kullanıcı tarafından tutulan Özel Anahtar ile doğrulanır . Bu, yalnızca blokta veya ağda depolanan Genel Anahtarla birleştirildiğinde çalışan benzersiz bir dijital anahtar biçimidir .

Bu yolla herkesin dağıtılan Blockchain kopyasını senkronize edilir.

Örneğin,

Her giriş kendi içinde belirli bir tarih ve zaman damgasına sahip bir bloktur. Herkes geçmişin açık ve değiştirilmemiş olmasını istediğinden, kayıt geriye dönük olarak değiştirilemez. Yalnızca benzersiz özel anahtarlara sahip olanlar, yalnızca bir kullanıcı özel anahtarını üçüncü tarafla paylaşırsa paylaşılabilecek bilgilere erişebilir.

Her blokta, blokta depolanan bilgiler yoluyla elde edilen ‘Hash’ adında bir dizi karakter bulunur.

Bunları da okuyabilirsin: Ethereum ile Ethereum Classic arasındaki 10 fark

Blockchain Neden Önemli?
Artık hepimiz, merkezi olmayan bir çevrimiçi platform olan İnternet üzerinden bilgi paylaşmaya alışkınız. Ancak, bazı değerlerin aktarılması söz konusu olduğunda, hepimiz eski okullara, bankalar gibi merkezi finans kuruluşlarına bağlıyız. Son zamanlarda yayılan çevrimiçi ödeme yöntemleri bile, bir banka veya kredi kartıyla entegrasyonun faydalı olmasını gerektiriyor.

Blockchain teknolojisi, sözde “aracı” olarak adlandırılan ilgi çekici tekniği sunmaktadır. Bunu üç önemli rolü doldurarak yapar:

Kayıt İşlemleri,
Kimlik Kurulması ve
Sözleşmelerin Kurulması
Bunun dünya çapında çok büyük etkileri var çünkü finansal sektör pazar kapitalizasyonu ile en büyük sektördür. Blockchain ekosistemi kullanarak bunun bir kısmını bile değiştirmek, finansal endüstrinin büyük ölçüde bozulmasına yol açacaktır.

Bunları da okuyabilirsin: Blockchain Kullanım Örneği: Ödemeler

Blockchain Teknolojisi Nasıl Çalışır?
Genellikle “değerin interneti” olarak adlandırılan Blockchain, herhangi birinin bloklara erişmek için şifreli olarak oluşturulan bir anahtarı olması koşuluyla, herkesin Blockchain dosyasının erişilebileceği herhangi bir yerde değer göndermesini sağlar. Biri, üçüncü tarafa özel bir anahtar vererek Blockchain’in bu bölümünde depolanan değeri ya da değeri aktarabilir.

Örneğin bitcoin alalım,

Anahtarlar, finansal değeri olan para birimlerini içeren bitcoin adresine erişmek için kullanılır. Bu, herhangi bir aracı kuruluşun, genel olarak bankaların, transfer kayıtlarını kabul etmemesinin önlenmesine yardımcı olur.

Genel Blockchain, herhangi bir yerden herkesin ağa katılmasına ve herkes için düğüm eklemek için eşit haklar ayırmasına izin veren bir blockchain türüdür. Kişi istediği zaman bu ağa katılabilir ve ağdaki diğerleri gibi tam bir yetkiye sahip olur.

Bu model 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından önerildi. Genellikle şirketlerin takip etmeye başladığı, merkeziyetçi olmayan defterin niteliğini değiştiren ve Özel Blockchain’i ışığa döndüren ana teknoloji olarak adlandırılır.

Öte yandan, özel bir Blockchain yalnızca sahibine yapılması gereken herhangi bir değişiklik hakkına sahip olmasını sağlar.

Bu, sahibinin (merkezi bir otoritenin) ihtiyaca bağlı olarak kuralları değiştirme, işlemleri geri alma vb. Bu, FI’ların ve büyük şirketlerin ilgisini çeken bir kavram olabilir.

Bunları da okuyabilirsiniz: Blockchain hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Blockchain Akıllı Sözleşmeleri – Teknolojinin En Popüler Kullanımı

Blockchain Teknolojisinin en iyi yanı, izin verilen tüm taraflar arasında var olan merkezi olmayan bir sistem olmasıdır. Bu, bir aracıyla iletişim kurma işlemini atlar. Seni her zaman ve çatışmalardan kurtarır.

Tüm bu sorunlara rağmen, Blockchain teknolojisi, bankaların ve hükümetlerin kendilerine yönelmesinin tek nedeni, mevcut merkezi sistemden daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenli.

1944 yılında bir hukuk bilgini ve bir kriptografi yazarı Nick Szabo , söz konusu ademi merkeziyetçi defterin akıllı sözleşmeler için kullanılabileceğini söyledi .

Kendinden icra eden sözleşmeler olarak da adlandırılan akıllı sözleşmeler, bilgisayar koduna dönüştürülebilir, çoğaltılabilir ve sistemde saklanabilir. Daha sonra Blockchain’i çalıştıran bilgisayar ağı tarafından denetlenirler.

Akıllı sözleşmeler, aracı aracın hoşgörüsüzlüğünü engellerken, para, mal, hisse veya herhangi bir değerde başka herhangi bir şeffaflıkta ve çatışmasız bir şekilde alışverişinde yardımcı olur.

Teknolojiyi bir otomat makinesiyle karşılaştırın. Normalde, bir notere veya bir avukata gidip bir belgenin hazırlanabilmesi için ücret ödeyecek. Sadece otomatik satış makinesine bir yazı tura atmanız gerekir (örneğin defter) ve belge hazırlanır.

Bunları da okuyabilirsin: 2018 En iyi Cryptocurrency Cüzdan

Blockchain Uygulamasında Engellemeler
Bu teknik için uluslararası standartlar yoktur.
Teknik arka plandaki çoğu insan bu tekniğin gerçekte ne olduğunu bilmez ve bilseler bile ayrıntılara aşina değillerdir.
Bu tekniğin yeniliği olgunlaşmak ve uygulamalarında çeşitlilik göstermek için zamana ihtiyaç duyar.
Veri Güvenliği Blokajı , merkezi olmayan bir ortam ve bu noktadan dünya hükümetlerinin korkusu. Bu nedenle, bazı hükümetler bunu şu anda kontrol etmeye çalışıyor, böylece gelecekteki sorunlara yol açmayabilir.
Değişime karşı direnç.

Bu yazılarımızı da beğenebilirsiniz